PC-horse

Professionelt foderprogram

På Langebækgaard Ridecenter har vi konstant fokus på fordring af hest. Vi beregner altid foderplaner for den enkelte pensionærhest og stråfoder analyseres rutinemæssigt. Alt kan dog ikke nødvendigvis udregnes, vi kigger også på hestene, lidt som i gamle dage…

Vi benytter konsulentudgaven af PC Horse til at udarbejde foderplaner der opdateres løbende for at tilsikre heste opstaldet hos os er korrekt dækket ind med vitaminer og mineraler. Vi får udarbejdet stråfoderanalyser hos Eurofins Agro Testing Danmark A/S, deres rapporter leveres både som PDF og som XML fil, der let importeres i PC Horse.

For os er det en stor fordel selv at beregne foderplaner, det giver os bl.a. mulighed for hurtigt at tilpasse foderrationer ved ændret arbejde eller sygeperioder. Foderplanerne gennemgås rutinemæssigt ved nye leverancer af foder

Vi bruger derfor kun foderleverandørens foderrådgivning til mere principielle anbefalinger om anvendelse af deres produkter eller til at få en “second opinion”. Dette giver os en uafhængighed til objektivt at vælge de foderproducenter der bedst matcher vores hestes behov. På Langebækgaard har vi valgt at benytte Brogaardens egne fodermidler samt produkter fra Dodson & Horrell.

Hermed nogle af de fordele vi ser i PC-Horse:

  • Struktureret arbejde med fodring
  • Altid opdateret foderliste, den såkaldte ”Danmarks Liste”. Hos PC Horse er det den enkelte foderleverandør der løbende selv opdatere deres fodermidler i programmet, leverandøren er dermed selv garant for at alle værdier er lagt korrekt ind i systemet. Nogle foderproducenter har adskillige ændringer om året. Det kan være svært for andre end producenten selv at fange disse mange og ofte små ændringer.
  • Sammenligning af foderblandinger fra samme eller forskellige producenter.
  • Sammenligning af foderplaner for en given hest med fodermidler fra forskellige producenter. I nogle udgaver af programmet er der også mulighed for at sammenligne den aktuelle daglige foderomkostning. Dette hjælper os når vi får en ny pensionær og får oplyst hvilke produkter/mængder hesten tidligere har fået.
  • Nem oprettelse af pensionærhest, med arbejdsniveau, race, alder og størrelse
  • På staldniveau, får vi løbende overblik over forbrug af de enkelte fodermidler.
  • Stor database med artikler og anbefalinger om fodring
  • Mulighed for at føre dagbog over den enkelte hest.

Langebækgaard Ridecenter er i marts 2019 udnævnt Ambassadør for PC-Horse, som de første i Danmark.

Læs mere om os

Du er altid velkommen til at se
vores fantastiske Ridecenter

Skriv en besked til os...

Kontakt os gerne for en fortrolig og uforpligtende fremvisning.